Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Lovas film ajánló

A csikó:

a-csiko.jpg

 Amerikai filmdráma. 102 perc.

  A polgárháború kellős közepén az észekiak oldalán álló Jim Rabb imádott lova, gyönyörű kiscsikónak ad életet. Rabb megtagadja a kiscsikó lelövéséről szóló parancsot és megtartja az állatot. A kiscsikó vigaszt nyújt a kegyetlen időkben, és a remény szimbólumává válik.

 

 Rendezte: Yelena Lanskaya

 

 Szereplők: Darcy Belsher (Tom Covington), Ryan Merriman (Jim Rabb), Steve Bacic (Longacre őrmester), Bill MacDonald (Woodruff őrmester), Scott Heindl (Hutton Hadnagy)

 

A Fekete Villám:

a-fekete-villam1.jpg

 Amerikai kalandfilm, 118 perc.

 Alec édesapja a lovak és a lóversenyek megszállotja, fiát ősi legendákkal szórakoztatja - "Réges régen történt, hogy egy király meg akarta öletni Bukefaloszt, mert olyan szilaj paripa volt, hogy a király nem tudta betörni. Behozatta Bukefaloszt egy nagy arénába. Mindenfelől odasereglettek az emberek. Meg akarták nézni a legnagyobb, legfeketébb, legerősebb, legszebb lovat, akit valaha a hátán hordott a föld. Fülöp király pedig végignézett a sokaságon és azt mondta az embereinek: öljétek meg. Hirtelen egy hang hallatszott a tömegbôl: én megülöm azt a lovat. Mindenki elhallgatott, s előlépett egy gyerek. "Annyi idős volt mint Alec. "Fülöp király végigmérte és azt mondta: fiam, ha megülöd azt a lovat, a tiéd lehet. Nagy Sándor, mert ő volt a fiú, odament a lóhoz, Bukefaloszhoz, aki a küzdőtér közepén állt. Hatalmas, erős paripa volt. Patájával a földet kaparta, a szemében tűz, a lehellete parázs. Nagy Sándor odalépett hozzá és fürgén, mint a gyík, felpattant a hátára, belekapaszkodott a loboncos fekete sörényébe, azzal hajrá, már mentek is mint a villám." Alec édesapja így mesélte el fiának a régi történetet, s adta át neki Fekete Villámot.

 

Rendezte: Carrol Barrald


Szereplők: Kelly Reno (Alec Ramsey),Mickey Ronney (Henry Dailey), Clarence Muse (Snoe), Michael Higgins (Neville), Ed McNamara (Jake)

 

A lány és Grand:

a-lany-es-grand.jpg

 Szovjet filmdráma, 94 perc.

 Grand, a csodaszép kis csikó anya nélkül maradt. Marina gondoskodott róla, ő "nevelte fel", egészen addig, amíg gyönyörű versenylóvá nem nőtt. És később is együtt maradtak, Marina és Grand boldogan száguldoztak a végtelen réteken, amikor egyszer csak valakinek eszébe jutott, induljanak együtt a lóversenyen.

 

Rendezte: Viktor Szadovszkij


Szereplők : Marina Gyuzseva (Marina Kosevaja), Aristarkh Livanov (Guszarov), V. Jevgrafov (Polunyin), Ernst Romanov (A főedző), Nina Urgant (Marin anyja), Oleg Zhakov (Petrovics)

 

A Las-Vegasi lovas:

a-lasvegasi-lovas.jpg

 Amerikai romantikus vígjáték, 120 perc.

 Sonny Steele egy lecsúszott rodeó-lovas, aki reggelire való gabonapehely reklámozásában vesz részt. Egyik este egy reklámműsorban egy 12 millió dollár értékű kancán, apró villanylámpákkal kidekorált öltözékben kell a színre lovagolnia. Ám észreveszi, hogy a lovat kábítószerezték. Feltámad hát cowboy-becsülete, így megsarkantyúzza az állatot és kivágtat vele a sivatagba. De követi őt egy riporternő, Hallie, aki élete nagy sztoriját igyekszik most elcsípni. Az együtt eltöltött idő alatt egymásba szeretnek, s Hallie segít Sonnynak, hogy visszaadhassa a ló szabadságát.

 

Rendezte: Sydney Pollack

 

Szereplők: Robert Redford (Norman "Sonny" Steele), Valerie Perrine (Charlotta), Jane Fonda (Alice "Hallie" Martin), Willie Nelson (Wendell), John Saxon (Hunt Sears)

 

A nagy derby:

a-nagy-derby.jpg

 Amerikai filmdráma, 120 perc.

 Minden idők egyik legnagyobb családi filmje, a fiatal Elizabeth Taylor-al a kislány szerepében, aki egy nagy nemzeti díjat szeretne megnyerni.

 

Rendezte: Clarence Brown

 

Szereplők:Mickey Rooney (Mi Taylor), Elizabeth Taylor (Velvet Brown), Donald Crisp (Mr. Brown), Anne Revere (Mrs. Brown), Angela Lansbury (Edwina Brown)

A nagy vágta:

a-nagy-vagta.jpg Angol filmdráma, 127 perc.

Egy amerikai lánynak meghalnak a szülei, így angol nagybácsikájához kerül. Ott megszületik egy csikó, akivel együtt nő fel, és az angol válogatott keretein belül bajnok lesz militaryban.

 

 

Rendezte: Bryan Forbes

 

Szereplők: Tatum O'Neal (Sarah Brown), Christopher Plummer (John Seaton), Sir Anthony Hopkins (Johnson kapitány), Nanette Newman (Velvet Brown), Peter Barkworth (pilóta)

 

Secretariat (A Paripa):

a-paripa.jpg Amerikai filmdráma, 122 perc.

 Penny Chenery Tweedy egyszerű denveri anya és háziasszony. Az élete azonban fenekestül felfordul, amikor a betegeskedő apja helyett átveszi az istállója irányítását. Penny nem sokat ért a lovakhoz, a lóversenyzéshez meg különösen nem. Pennyt megbabonázza egy hatalmas, gesztenyeszínű ló. Bajnokot szeretne faragni a gyönyörű állatból. Mindent hajlandó kockára tenni, hogy tervét megvalósítsa. A veterán tréner, Lucien Laurin segítségével beletanult a mesterségbe, és minden idők egyik legjobb versenylovát nevelte a paripából.

 

Rendezte: Randall Wallace

 

Szereplők: Diane Lane (Penny Chenery), John Malkovich (Lucien), Scott Glenn (Ogden Phipps), 
James Cromwell (Ogden), Dylan Walsh (Jack Tweedy), Fred Dalton Thompson (Bull Hancock), 
Kevin Connolly (Bill), Nestor Serrano (Pancho Martin), Amanda Michalka (Kate)

 

A suttógó: 

a-suttogo.jpg Amerikai romantikus dráma, 170 perc.

 A 14 éves Grace MacLean (Scarlett Johansson) súlyos sérüléseket szenved, amikor baleset éri versenylova, Pilgrim nyergében. Grace édesanyja, Annie (Kristin Scott Thomas), az ambiciózus magazinszerkesztő rájön, hogy lánya és a ló sorsa elválaszthatatlanul összefonódik. Ezért lányával és a lóval azonnal Montanába utazik az egyetlen suttogóhoz, Tom Bookerhez (Robert Redford), akinek különleges képessége van a lovak gyógyításához. Ám amíg Tom azon fáradozik, hogy helyrehozza a kislány és a ló összetört életét, Tom és Annie egymásba szeret.

 

Rendezte: Robert Redford

 

Szereplők: Robert Redford (Tom Booker), Scarlett Johansson (Grace McLean), Kristin Scott Thomas (Annie MacLean), Sam Neill (Robert MacLean), Dianne Wiest (Diane Booker), Chris Cooper (Frank Booker), Ty Hillman (Joe Booker)

 

Alina Álma:

alina-alma.jpg Német családi kalandfilm, 89 perc.

 Alina minden szabadidejét a Terjung-tanyán tölti, ahol a lovakat gondozza. A lány jól lovagol, de ahhoz, hogy sikeres versenyző legyen, saját ló kellene, ez pedig elérhetetlen álom számára. A gazdag Jennifer szüleitől egy vagyont érő lovat kap, ám nem bánik jól Silveradoval. Ez nagyon bántja Alinát, aki rögtön megszereti a pompás állatot. Amikor az istállóban tűz üt ki, a ló sokkot kap. Amikor Silverado meggyógyul, Jennifer meg akar szabadulni tőle, apjáttól egy mások lovat követel. Vajon ki lesz Silverado új gazdája?

 

Rendezte: Brigitte Dresewski

 

Szereplők: Marett Katalin Klahn (Alina), Jana Flötotto (Jennifer), Tim-Kristopher Hausmann (Patrick), Jeannine Burch (Stefanie Delius), Matthias Bullach (Ludger von Heeren)

 

Az álmodó: 

az-almodo.jpg Amerikai családi film, 100 perc.

 Ben Crane (Kurt Russell) a legjobb tréner a lovaspályán, ám karrierje egy csapásra véget ér, mikor díjnyertes lova, Sonya eltöri a lábát. Palmer (David Morse), a tulajdonos számára értéktelenné válik mind ló, mind pedig a gondozója, ezért kirúgja Bent és csapatát a lóval együtt. Sorsuk kilátástalannak tűnik, ám ekkor Cale (Dakota Fanning), Ben lánya lehetetlen kéréssel fordul apjához: gyógyítsák meg Sonyát, hogy újra versenyezhessen.

 

Rendezte: John Gatins

 

Szereplők: Dakota Fanning (Cale Crane), Kurt Russell (Ben Crane), Kris Kristofferson (Pop Crane), Elisabeth Shue (Lily), David Morse (Palmer)

 

Az ezüst Brumby: 

az-ezust-brumby.jpg Ausztrál családi film, 92 perc.

 A Brumby jelentése: vad, vagy elbitangolt, megszelídíthetetlen ló. Az ausztrál hegyekben élő gyönyörű, ravasz vadállatot azért nevezik el az ott lévő emberek Ezüst Brumbynak, mert ezzel is csodálatukat akarják kifejezni a bátor és szilaj ló iránt. Éveken keresztül ugyanis eredménytelenül akarták befogni az ott élők, míg oda nem vetődött egy ifjú lovász, aki elhatározta, az élete árán is megszerzi a legenda szerint megszelídíthetetlennek tartott állatot. Ekkor veszi kezdetét lélegzetelállítóan izgalmas kalandjuk.

 

Rendezte: John Tatoulis

 

Szerplők: Russell Crowe (a Férfi), Caroline Goodall (Elyne Mitchell), Amiel Daemion (Indi Mitchell), Johnny Raaen (Jock), Buddy Tyson (Darcy)

 

Fekete szépség: 

fekete-szepseg.jpg Amerikai-angol kalandfilm, 88 perc.

 A történet középpontjában egy gyönyörű és rendkívül okos ló áll, Fekete szépség, aki túlságosan is bízik a kétlábúakban. Azt hiszi, minden ember olyan, mint első, szerető gazdái. Farmról farmra vándorol, kalandok és megpróbáltatások sorát éli át, míg végül igazi barátra és otthonra lel. Ebből a megható történetből kirajzolódik, hogy miként érezhet egy ló, ha emberségesen bánnak vele, és miképp, ha nem.

 

Rendezte: Caroline Thompson

 

Szereplők: Sean Bean (Grey), Alan Cumming (Fekete Szépség hangja), David Thewlis (Jerry Baker), Jim Carter (John Manly), Peter Davison (Squire Gordon), Alun Armstrong (Reuben Smith), John McEnery (Mr. York), Peter Cook (Lord Wexmire), Adrian Ross Magenty (Lord George)

 

A fekete villám visszatér:

fekete-villam-viszzater.jpg Amerikai kalandfilm, 99 perc.

 Amikor Alec Ramsey kisfiú volt, egy hajótörés alkalmával a gyönyörű arab telivér, a fekete Villám mentette meg az életét. Alec hazaviszi a lovat, megtanul rajta lovagolni és a lóból is versenylovat nevelnek. De a rendkívül értékes ló igazi gazdája egy marokkói sejk, Abu Ben Ishak. Rivális szaharai törzsek el akarják lopni, hogy visszavigyék hazájukba. Amikor a fekete Villám eltűnik, Alec utána repül Casablancába. Ekkor veszi kezdetét kalandos utazása, hogy ezernyi veszéllyel dacolva visszaszerezze életének megmentőjét és kedves versenylovát.

 

Rendezte: Robert Dalva

 

Szereplők: Kelly Reno (Alec Ramsay), Teri Garr (Alec anyja), Vincent Spano (Raj), Allen Garfield (Kurr), Woody Strode (Meslar)

 

Felhőcske:

felhocske.jpg Amerikai kalandfilm, 91 perc.

 Egy testvérpár elveszti a szüleit, és a nagyszüleiknél élnek. A szomszéd kis szigetről minden évben átúsztatják a vadpónikat, és a csikókat eladják. A testvérpár kinéz egy sárga kancát, összegyűjtik rá a pénzt, és megveszik. Kiderül, hogy a szüleiknek is az a ló (Fantom) volt az álmuk annak idején. Fantomnak van egy csikója, ő Felhőcske. A kanca megszelídül, lovagolják is, de visszavágyik a szigetre, a gyerekek el is engedik, de a csikó velük él tovább.

 

Rendezte: James B. Clark

 

Szerplők: David Ladd (Paul Beebe), Pam Smith (Maureen Beebe), Arthur O'Connell (Grandpa Beebe), Anne Seymour (Grandma Beebe), Duke Farley (Eba Jones)

 

Flicka:

flicka1.jpg Amerikai-angol kalandfilm, 95 perc.

 Katy azt reméli, hogy egyszer majd ő veszi át a családi ranch irányítását. Az apja viszont az idősebb bátyjának, Howardnak szánja azt. A sikertelen vizsga után Katy hazatér a szünidőre, hogy szembenézzen apja rosszallásával. Megváltása egy fekete musztáng képében érkezik. A lány elhatározza, hogy befogja a vadlovat, hogy így bizonyítsa rátermettségét. Miközben a lovat próbálja betörni, a háta mögött Flickát eladják a rodeósoknak. Katy cowboynak adva ki magát benevez a versenyre, ám indulás helyett hazalovagolnak. Úton hazafelé egy pumával találkoznak.

 

Rendezte: Michael Mayer

 

Szereplők: Alison Lohman (Katy McLaughlin), Danny Pino (Jack), Maria Bello (Nell McLaughlin), Ryan Kwanten (Howard), Tim McGraw (Rob McLaughlin)

 

Flicka 2:

flicka2.jpg Amerikai családi film, 96 perc.

 Carrie egy nagyvárosi tinédzsert, akinek élete a feje tetejére áll, mikor apjához költözik Wyomingba egy lovas tanyára.A kezdeti nehézségek csak akkor vesznek fordulatot mikor Cerrie megismeri Flicka-t a gyönyörű fekete mustangot aki ugyan olyan szabadszellemű és erős akaratú mint Carrie.

 

Rendezte: Michael Damain

 

Szereplők: Patrick Warburton (Hank McLaughlin), Tammin Sursok (Carrie McLaughlin), Clint Black (Toby), Emily Tennant (Amy Walker), Ted Whittall (HD Walker)

 

Gyerek a nyeregben: 

gyerekanyeregben.jpg

 Amerikai filmdráma, 98 perc.

 A tizenöt éves Patrick édesapja amerikaifutball játékos volt. Jim azt szeretné, ha fia a nyomdokaiba lépne, és profi sportoló lenne belőle. Ám Patrickot sohasem érdekelte a foci, sem a baseball, de még az atlétika sem. A fiú egy blueszenésszel, Houston Jonesszal barátkozik. Az apja azonban rossz szemmel nézi kettejük kapcsolatát. Fiatalon Jones zsoké és lovas edző volt. Amikor kiszabadít egy sérült versenylovat, meg van győződve arról, hogy ezzel az állattal újra a csúcsra juthat. Benevezi a nemzeti akadályversenyre, de csak hat hét van a felkészülésre. Patrick és két másik gyerek segít neki.


Rendezte: Craig Clyde


Szereplők: Zac Efron (Patrick McCardle), William R. Moses (Jim McCardle), Bill Cobbs (Houston Jones), K.C. Clyde (Copper Willams), Rob Pinkston (Chuck Overton), Keith Gerchak (Orville Hamner), Crystal Hunt (Jill Overton), Michael Nardelli (Randy Adams), Tonja Walker (Linda McCardle), Sarah Blackman (Julie), Preston Brant (Ifjú Houston Jones)

 

Hadak útján: 

hadak-utjan.jpg Amerikai-indiai háborús filmdráma, 146 perc.

 A Hadak útján egy Albert nevű fiú és Joey névre hallgató lovának elsöprő erejű története. Nehéz idők járnak, nemsokára kitör az I. világháború. Albert édesapja eladja Joey-t a brit lovasságnak, akik rögtön be is vetik őt a frontvonalakon túl - így megkezdődik Joey kalandos utazása, háttérben az első világháborúval. A temérdek akadály ellenére Joey mindig bátran szembenéz a veszéllyel, megérinti az embereket, és megváltoztatja mindenkinek az életét, akivel útközben találkozik. Albert azonban képtelen elfelejteni hű hátasát és egyben legjobb barátját, így hátrahagyva otthonát, a francia harcmezőket veszi célba, hogy megtalálja, és hazavigye az ő csatalovát.


Rendezte: Steven Spielberg


Szereplők: Jeremy Irvine (Albert), Tom Hiddleston (Nichols százados), Benedict Cumberbatch (Stewart őrnagy), Emily Watson (Rose Narracott), David Thewlis (Lyons), Toby Kebbell (Geordie), Peter Mullan (Ted Narracott), Leonard Carow (Michael)

 

Hidalgó: 

hidalgo.jpg

 Amerikai kalandfilm, 136 perc.

 Frank T. Hopkins (Viggo Mortensen), a hajdani cowboy annak idején maga volt a két lábon járó legenda, mára azonban a férfi (és kedves lova, a Hidalgo nevű musztáng) napja leáldozott. Hazájuk számkivetettjeiként mindkettejüknek bizonyítania kell, amikor Hopkinst - első amerikaiként - meghívják az arábiai sivatag lélekölő terepén megrendezendő "A tűz óceánja" elnevezésű 3.000 mérföldes túlélési versenyre. Minden induló a győzelmet vágyja, ezért a verseny több lesz, mint a büszkeség és becsület próbája; a versenyzők a túlélésért küzdenek, amikor kihívják maguk ellen a sorsot.
 

Rendezte: Joe Johnston


Szereplők: Viggo Mortensen (Frank T. Hopkins), Zuleikha Robinson (Jazira), Louise Lombard (Anne Davenport), Omar Sharif (Sheikh Riyadh), Adam Alexi-Malle (Aziz), Said Taghmaoui (Bin al Reeh), Elizabeth Berridge (Annie Oakley), Peter Mensah (Jaffa), Victor Talmadge (Rau Rasmussen)
 
 
Holdtánc és Pepita: 
 
holdtanc-es-pepita.jpg Amerikai családi film, 94 perc.

 A bogaras édesanyjával él Moondance, az életre való tinilány. A suli befejezése után újabb eseménytelen nyári szünet elé néz. Egy találkozás azonban mindent megváltoztat. Egyik nap foltos pónilovat talál, amely megszökött a karámból. Moondance visszaviszi Pepitát a gazdájának, a mogorva Dante Longprének. Megtudja a férfitól, hogy a póni valóságos ugróbajnok. Rábeszéli Dantét, hogy Pepita nyergében hadd próbáljon szerencsét a Bow Valley-i ugróversenyen. Dante segítségével - társai ármánykodása ellenére - Moondance bebizonyítja, hogy a kitartás meghozza gyümölcsét.


Rendezte: Michael Damain


Szereplők: Kay Panabaker (Moondance Alexander), Don Johnson (Dante Longpre), Lori Loughlin (Gelsey Alexander), James Best (Buck McClancy), Sasha Cohen (Fiona Hughes)


                                  Folyamatosan bővül!!!
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Menedek

(Szabo alexa, 2017.05.15 21:34)

A szülök elakarták küldeni a lányukat ahol megnevelhetik, ugyanis a lány nagyon rossz tanulo és a nagymamájához kerül. A lányt szigoruan fogják mig egy nap meglát egh fekete szinü szép lovat neve:szélvihar

...

(anna, 2017.01.21 08:39)

Ruffien a csodakanca

...

(anna, 2017.01.21 08:29)

Tudok még pár lovas filmet:
Vakvágta a jövőbe
Pata csata
A legendás musztáng

Ostwind

(Film, 2015.11.06 15:44)

Maga a film egy lányról szól aki nem jól tanul ezért év végén megbukik. És a szülei elküldik a nagymamájához ahol teljesen beleszeret a lovakba. A lovat teljesen vadnak találják és ezért el akarják adni.De a lányról később kiderül hogy érti a lovakat és teljesen a szívéhez fogadja a lovat...

Re: Ostwind

(Eliána, 2016.01.14 14:42)

Melyik film?

Re: Ostwind

(Maja, 2016.03.06 08:45)

Igen ez nagyon nagyon jó film a kedvenc filmem. :)

Menedék

(jázmin, 2015.07.07 18:29)

Re: Menedék

(rogozsán léna, 2015.11.25 18:36)

kgtrokgitkgiktriwhktkrghktwprkhgptrkogtglkgnrjtengjrtgrtejgjrojgoirtgortjgitjgtgtkgk ktrgotrghtugit irgit4ig5i4

elikan12@freemail.hu

(Anna, 2014.12.28 14:58)

Szia. Nagyom szeretem a lovakat! :) es nagyon fontosak nekem.. De sajnos nem engedhetjuk meg magunknak hogy legyen egy lovam de volt mar rola szo!! Nekem a lovak az eletet jelenti! CsJ ennyit akartam. Koszonettel: Anna

1027 Bp., Kapás u. 48-50-

(Nagy Erika, 2013.11.11 21:16)

Kislányomnak szeretnék születésnapi és/vagy Karácsonyi meglepésként lovakról szóló DVD-t ajándékozni. Hol kaphatók a fenti filmek?

Köszönettel: Nagy Erika
e-mail címem: brainstorm@t-online.hu

 

 

ProfilképLevelezőlista
Archívum

Naptár
<< Július / 2022 >>

Statisztika

Online: 2
Összes: 501805
Hónap: 3663
Nap: 107